Organizatii fondatoare

APAR - Asociația Presei Auto din România

Asociaţia Presei Auto din România este o organizaţie profesională ce reuneşte cei mai cunoscuți și apreciați ziariști de presă auto, dar și cele mai importante medii de presă auto naţionale. Asociaţia a fost înfiinţată în 1996 de către un grup ziariști și editori de presă specializată pe domeniul auto ce au cooptat alături de ei jurnalişti din mediul economic, profesori ai catedrei de Autovehicule Rutiere din cadrul Facultăţii de Transporturi, oameni de radio şi televiziune, precum şi personalităţi ale motorsportului. Printre cei ce au fondat APAR enumerăm pe Dan Vardie - ales și Președinte, Virgil Vochină, Octavian Andronic, Horia Alexandrescu, Prof. Univ. Dr. Ing. Cristian Andreescu, Florin Micu, Emilian Isailă, Mircea Caster, Răzvan Măgureanu, Virgil Mihailovici, regretații Mihai Staub și Nicolae Ochiciuc, dar și alți jurnaliști. Celebrul ziarist german Engelbert Manner, membru Car of the Year a fost primul membru de onoare al APAR, încă de la înființare.

Ulterior, alte celebrități ale motoring-ului european au acceptat calitatea de membru de onoare: Haig Simonian, senior editor la Financial Times, Ray Hutton, fost Președinte al Car of the Year și legendarul Paul Frere, considerat cel mai mare jurnalist auto al tuturor timpurilor.

Misiunea Asociaţiei Presei Auto din România a fost aceea de a reprezenta interesele acestei bresle, jurnalismul auto dezvoltându-se remarcabil abia după Revoluție. A devenit un club de presă care s-a constituit ca un mediu de schimb de informaţii între membrii acesteia, de a forma o bază documentaristică pentru a fi utilizată în formarea şi specializarea jurnaliştilor, precum şi de a constitui o intefaţă pentru relaţiile cu alte organizaţii din mediul economic, mai cu seamă din industria auto.

În 1998 Asociaţia Presei Auto din România a avut iniţiativa de a introduce pe plan local competiţia Car Of The Year. Cu o tradiţie de zeci de ani în Europa, acesta este cel mai important titlu onorific acordat de către presa de specialitate europeană pentru un automobil nou lansat, fiind pentru industria auto echivalentul unui premiu Oscar în cinematografie sau al unui Grammy în muzică. Primul câştigător al trofeului „Maşina Anului în România” a fost Ford Focus, festivitatea fiind transmisă în direct la Pro TV.

 “Ziua Națională a Presei Auto” a fost o altă iniţiativă APAR, ce a constituit cadrul în care au fost celebrate cele mai bune producţii editoriale în domeniul auto. O altă secţiune importantă a fost aceea a premiilor acordate celor direct implicaţi în industria auto. Astfel au fost acordate distincţii precum Compania Anului, Imaginea Anului, Managerul Anului, Pilotul Anului şi Omul Anului. Tradiţia a fost menţinută până în prezent, aceste premii devenind o referinţă în mediul de afaceri auto din România.

 
Renault Captur a fost votată „Maşina Anului 2014 în România”
Renault Captur a fost votată „Maşina Anului 2014 în România” Renault Captur a câştigat titlul „Maşina Anului 2014 în România”. Juriul de...

Noul Hyundai i10 câștigă “AUTOBEST 2014”
Noul Hyundai i10 câștigă “AUTOBEST 2014” Cu un total de 854 de puncte, Hyundai i10 a câștigat “AUTOBEST 2014” în faț...

Nissan LEAF este Mașina Anului 2011 în Europa.
Nissan LEAF este Mașina Anului 2011 în Europa. Comitetul de organizare al concursului Europe Car of The Year a anunțat rezultat...


 
Home              Misiunea noastra              Organizatii fondatoare              Castigatoarele anterioare              Contact

Copyright © 1999-2018 Masina Anului in Romania
Toate drepturile rezervate.